Mijn naam is Mirije Wichink kruit. Ik ben geboren op 4 januari 1991, in Deventer. Met een leeftijd van 4 jaar wist ik al dat ik kapster wilde worden. Dit heb ik vanaf die leeftijd altijd in mijn hoofd gehad!

In het school jaar 2007/2008 zat ik in de examen klas van MAVO. Nu kwam mijn droom snel dichterbij. Februari 2008 ben ik als zaterdag hulp begonnen in een kapsalon in Norg. September 2008 is mijn kappersopleiding begonnen, in Groningen. November 2008 ben ik als BBL leerling begonnen in een kapsalon in Oosterwolde. Mijn kappersopleiding heb ik versnelt afgerond, in plaats van 3 schooljaren, 2 schooljaren en 2 maanden.
Ondanks dat ik klaar was met school was ik nog niet uitgeleerd. Make-up trok steeds meer mijn aandacht. Daarom ben ik in februari 2011 een cursus visagie gaan volgen. Om in de toekomst de klanten ook te kunnen helpen met make-up. Als iemand een feestje had of zelf ging trouwen.
Ook wilde ik mij wat meer specialiseren in lang haar. Het opsteken van haar. Daarvoor heb ik in maart 2012 een cursus gevolgd in Amsterdam. Alle tips en trucs van lang haar, het opsteken! Doordat ik deze cursus had gevolgd werd ik gevraagd of ik wilde mee helpen met een grote mode show. De Amsterdam Fashion Week. Ik had de hoop dat dit vaker op mijn pad zou komen, maar het bleef maar bij één keer. Helaas.
Nadat ik twee cursussen succes had afgerond wat ik nog niet uitgeleerd voor mijn gevoel. Ik wilde nog iets kunnen aanbieden aan anderen. Zo kwam ik bij een cursus acryl nagels. Deze cursus heb ik in het voorjaar van 2013 gedaan. Toen ik dit had afgerond, ben ik in maart een nagelstudio begonnen. Eerst in Veenhuizen bij mijn ouders later in Hoogersmilde waar ik nu zelf woon.
Ondertussen werkte ik al bijna vijf jaar in Oosterwolde bij de kapsalon. Hierover begon ik ook te denken of het nu niet tijd was om weer ergens anders te kijken. Een andere kapsalon heeft andere ervaringen en overal leer je ergens van.
Nu was het toeval zo dat ik voor mij zelf kon beginnen. Dit was wat ik in de toekomst wilde. Een eigen kapsalon. Na een tijdje te wikken en wegen, was ik er uit. Ik zou in 2014 mijn eigen Salon openen. Met al de diensten die ik op zak had. Visagie, Kapster en Nagels.